Solresor kan nu stolt presentera en träningsanläggning som har allt: La Palma Sport. La Palma, som Solresor började flyga till 2016, är den mindre kända kanarieön som ligger väster om Teneriffa.

Sedan Solresor öppnade upp resmålet har allt fler börjat få upp ögonen för den vackra ön eller ”la isla bonita” som den kallas. Hit lockas framför allt de resenärer som vill uppleva storslagen natur och ön kan i det närmaste beskrivas som en blandning av Madeira och ögruppen Azorerna.

Sydvästra La Palma är den mest solsäkra delen och här kan besökare njuta av havsbad, böljande bananplantager och nu även träning.

Trenden att träna under semestern är stadigt uppgående och på Solresor märks detta tydligt tack vare de många efterfrågningar som kommer om resmål som är specialanpassat för en aktiv semester.

– Idag finns det bara några riktigt bra hotellval för en aktiv semester när du reser, men nu ändrar vi på det. Med La Palma Sport tycker vi att vi har skapat en perfekt miljö för de som vill vara aktiva under hela semestern. Hotellet passar också utmärkt för de som vill kombinera sin vanliga semester med sportaktiviteter, säger Torbjörn Lehmann, Commercial Manager.

Sportanläggningen erbjuder olika former träning. Här finns gym, yoga, tennis, löparrundor, mountainbikeslingor, crossfit, trx, spinning och mycket mer.

– La Palma Sport har något för alla! Barnfamiljer, elitidrotter och aktiva seniorer stormtrivs här. Även om du inte vill ägna varje dag åt träning finns det också 10 olika pooler på området. Dessutom finns de professionella instruktörerna till hands och de har komponerat ihop spännande utmaningar för alla nivåer, säger Lehmann.

– Sist men inte minst skall vi nämna det som jag tror lockar många, inklusive mig själv, att utmana hotellchefen på plats. Flera veckor under säsongen arrangerar nämligen hotellchefen ”Run with the Manager” där hotellchefen själv visar hotellets olika löparrundor, säger Lehmann

Satsningen på La Palma Sport är en del av Solresors nyheter inför vintern 2018/2019. Jordanien och de egyptiska semesterorterna Sahl Hasheesh och El Gouna är andra nyheter i Solresors program inför vintersäsongen.

Solresor reser till La Palma från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn från slutet av oktober till mitten av april.