Familia Torres vann Best Wine Experience priset för sin originella De la cepa a la copa (från vinranka till vinglas) upplevelse. Priset delades ut vid Food Trekking Awards 2018 av World Food Travel Association, världs ledande organ för kulinarisk turism.

Priset delas ut i 14 kategorier och är ett erkännande för enastående upplevelser inom gastronomi och dryck runtom världen. Detta är redan tredje gången som familjeägda Penedès vingården tilldelas Best Wine Experience priset.

De la cepa a la copa (från vinranka till vinglas) görs under skördetid och är ämnad för besökare intresserade av att fördjupa sina kunskaper om olika druvarter. Deltagarna får identifiera och plocka vingårdens druvor, för att sedan smaka på frukterna och vin producerat av dem. Upplevelsen är mycket omtyckt och vingården erbjuder även detta år små besökargrupper möjlighet att delta under tidig september månad.

Familia Torres har erhållit flera hyllningar för sina originella och unika besökarupplevelser på familjens vingård Pacs del Penedès. Utöver World Food Travel Association har två ledande vinguider uppmärksammat vingården detta år: Luxury Travel Guide´s Service Excellence priset och Travel & Hospitality´s Brand Excellens Award. Tidningen Drinks International har också under flera tillfällen i samband med Wine Tourism Awards uppmärksammat vingårdens besökarupplevelser.

Familia Torres erbjuder besökare över 20 varierande upplevelser för att upptäcka och njuta av vin. Bland upplevelserna framstår vinparning, vinsmaknings workshop för ny intresserade, middag med förbundna ögon, vingårdsrundtur, vin- och sommarnatt, som ypperliga alternativ att prova. Vingården är del av La Carretera del Vi, en rutt som samman länkar 13 vingårdar längs en gammal romersk handels rutt sträckande från Penedès till Sitges.