Catalan Tourist Board tipsar om åtta trevliga krogar och restauranger där du kan äta gott och dricka Vermouth i Barcelona.

Bar Mut. Nära La Pedrera, här serveras tapas med kvalitetsprodukter. Robert de Niro kommer alltid hit när han är i Barcelona!

Quimet & Quimet. Ett absolut måste eftersom det är ett av de mest kända ställena i staden. Originella tapas i kvarteret Poble Sec.

Bodega 1900.Drivs av kocken Albert Adrià, bror till Ferran Adrià. Ett gastronomiskt tempel där drycken vermouth står i centrum.

Bar Carmelitas. I hjärtat av kvarteret Raval hittar vi den här bodegan med inspiration från 20-talet som drivs av kocken Xavier Pellicer.

Bodega La Puntual.Nära Picasso-museet, en stor lokal där ni kan dricka vermouth när som helst på dagen.

Bodega El Chigre. En originell krog bredvid katedralen Santa Maria del Mar där man erbjuder välgjorda tapas tillsammans med typiska katalanska och asturiska rätter, allt lagat med närproducerade råvaror.

Lo Pinyol. Vermouth tillsammans med pinchos, charkuterier och ost. Ligger i Gracia, ett område fullt av liv och den mest bohemiska delen av staden.

Morro Fi. En pytteliten bar i typisk ”made in Barcelona” stil. Om ni går hit vid lunchtid en söndag kommer ni att stöta på både barnfamiljer och kompisgäng.