Förutom storstadssemester med boende på cityhotell inne i Barcelona kommer Solresor att erbjuda boende längs kusten på såväl Costa Brava som Costa Dorada ca 1,5 timme utanför Barcelona. Inom kort släpps även kombinationsresor med tre nätter i Barcelona och fyra nätter på Costa Brava eller Costa Dorada.

Barcelona, Kataloniens huvudstad med 1,6 miljoner invånare, är en av Europas ledande städer inom mode, historia och arkitektur – särskilt vad gäller modernismen och Antonio Gaudís skapelser som har satt sin prägel på Barcelona.

Costa Brava ligger norr om Barcelona, med Pyrenéerna i bakgrunden. Kusten är 214 km lång och sträcker sig från Blanes i söder till Portbou vid den franska gränsen i norr. Solresor har charterresor med hotell till två av områdena här – pittoreska Tossa de Mar och Lloret de Mar.

På Costa Dorada, guldkusten söder om Barcelona, har Solresor flera hotell på orten Salou, och det är också här som några av de allra bästa stränderna på Costa Dorada finns. Det finns även en stor nöjespark, PortAventura World, där Solresor har flera hotell på området – med gratis entré till nöjesparken PortAventura Park. Varför inte se en fotbollsmatch i Barcelona? Fotbollsresor har blivit väldigt populärt. Så passa på när du är i stan.

– Spanien är ett väldigt populärt resmål och vi är glada att kunna erbjuda möjligheten att kombinera Barcelonakustens fantastiska gyllene stränder med storstadens fantastiska utbud av arkitektur, konst, shopping och restauranger. Och för en fotbollsintresserad som jag själv inte minst chansen att få uppleva riktigt bra fotboll med FC Barcelona och världsstjärnor som Messi, Neymar och Suárez säger Solresors marknadschef Mikael Andersson.