Apollo erbjuder i vinter tre olika vandringsresor på Gran Canaria, Teneriffa/La Gomera och Madeira. Dessa öar erbjuder mycket bra vandringsmöjligheter i en fantastisk natur. Vandringsveckan kan även kombineras en extra vecka på resmålet.

För att följa med på en vandringsresa behöver man inte vara i någon toppform, men ändå ha en god kondition. Beroende på destination kommer vi att vandra på både låg och hög höjd och väder och vind kan ibland ställa till det på stigar och bergsvägar. Vi vandrar mellan 4-6 timmar per dag. På alla vandringar finns en lokalt utbildad bergsguide som kan området vi vandrar i. Vi vandrar i mindre grupper (10-20 gäster) och på en del av vandringarna delar vi upp oss i grupper om två, där den ena gruppen kanske väljer en lättare vandring än den andra.

– Vi vet att många vill var allt mer aktiva på sin semester. Därför är det inte så konstigt att vandring har blivit mer och mer populärt de senaste åren. Det är ett fantastiskt sätt att uppleva ett resmål på. Det är verkligen en upplevelse för både kropp och själ, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

Följ med Apollo och Rocky Adventure på vandringsresa och upptäck undersköna bergsvyer och doftande pinjeskogar – långt bortom turiststråken på Gran Canaria. Det här är resan till Spanien för den som vill ha en aktiv semester i naturen utan att behöva göra avkall på bekvämligheten. De första nätterna bor man på en fantastisk parador i bergen och sedan avslutas veckan med ett förstklassigt hotell i pittoreska Puerto de Mogán.

Upptäck sagolika lagerträdsskogar, dramatiska berg och bördiga dalar på norra Teneriffa och La Gomera under en guidad vandringsvecka. Tillsammans bestiger vi Spaniens högsta topp, Teide, hämtar andan i små genuina byar och tar oss fram genom en av Europas sista urskogar. En aktiv semester för dig som vill se mer av våra vackra Kanarieöar.