På BKWines nyligen lanserade höstprogram finns destinationer i Italien, Frankrike, Spanien och Portugal. Som varje år så lanserar man bland annat en helt ny destination på programmet.

Britt Karlsson, en av grundarna av BKWine kommenterar:

– Varje år lanserar vi minst ett nytt resmål på programmet. I år blir det Rioja i Spanien. Spanien är ett fantastiskt vin- och matland, i klass med de två ’stora’ destinationerna Frankrike och Italien. Tänk bara på alla de trestjärniga restauranger som finns där. På senare år har dessutom vinproduktionen genomgått en renässans. Det är dags att återupptäcka spanska viner.

Resan till Rioja startar och slutar i Bilbao, känt för Guggenheimmuseet, och äger rum i slutet av september. Britt fortsätter:

– Vi har många resenärer som återkommer år efter år. Ofta är det dessa stamkunder som snabbt hoppar på våra nya resmål.

BKWines resor sträcker sig över fem dagar, med ankomst på onsdagen och avresa på söndagen, som en långhelg eller alternativt för att kunna kombineras med några dagar ytterligare för då att bli en veckas resa. Samtliga resor leds av en professionell vinguide, i många fall Britt eller Per själva. Resorna riktar in sig både till nybörjare och till erfarna vinprovare, under förutsättning att man är road av vin och mat.