Bodegas Torres erbjuder den ‘Bästa upplevelsen inom vinturismen’ enligt Drinks International. Juryn har framhävt originaliteten i erbjudandena och bedömt dem som ”fantastiska”, ”upplevelserika” och ”bildande”, enligt vad som publicerats i tidskriftens februarinummer och på webbsidan.

‘Vinskördsmorgon’ består av en workshop för att lära sig om processen för framställning av vin, från att druvan skördas till att det hälls i glaset, medan den andra prisbelönta aktiviteten, ‘Från vinstock till glas’, är en sinnlig vinprovning på plats vid vinodlingen där man får fördjupa sina kunskaper i druvsorterna och först provsmaka frukten och därefter vinet som framställts med denna sort.

Wine Tourism Awards är priser som är tongivande inom området och som syftar till att främja och uppmärksamma högsta kvalitet och innovation inom vinturism. Torres har fått utmärkelser vid fyra tillfällen, varav tre som ‘Mest innovativa upplevelsen’ och i årets upplaga som ‘Bästa upplevelsen inom vinturismen’. Erkännanden som utan tvivel visar kapaciteten hos teamet som arbetar med vinturism på Bodegas Torres, bestående av ett trettiotal personer, att kontinuerligt ta fram originella och innovativa upplevelser som överraskar besökarna.

Vid Torres besökscenter erbjuds fler än tjugo aktiviteter inom vinets värld för alla sorters besökare på 8 språk. År 2016 tog man emot nästan 100 000 besökare av över 80 olika nationaliteter. Från vingårdens sida marknadsför man aktivt vinturismen i Penedès med initiativ som vinvägen La Carretera del Vi, ett erbjudande där man sammanbinder 13 vingårdar som ligger längs med en antik romersk handelsväg som går från inlandet till kusten kring Garraf.