Under augusti 2017 hålls festivalen Castell de Peralda i de vackra omgivningarna kring det medeltida slottet Peralda och dess trädgårdar. Auditoriet som byggs upp i slottsparken är den perfekta platsen för konserter i sommarnatten.

Historia och prestige präglar festivalen, både på grund av dess konstnärliga evenemang och för det otroliga landskapet där den äger rum. Tack vare festivalen utgör den här medeltida byn centrum för kultur och fritid i Costa Bravas sommarnätter. På grund av sin kärlek till musiken anordnade ordföranden Carmen Mateu festivalen för första gången 1987 och den anses nu som en av sommarens viktigaste händelser. Festivalen sponsras av företag som en del av Peralda-gruppens policy om socialt ansvar, i linje med den internationella andan att aktivt stödja verksamheter inom kultur och musik.

Det är ett unikt initiativ i Spanien avseende stöd och spridning av musik, där privata aktörer samspelar med allmänhetens kall. Ett bevis på detta är att över 50 företag sponsrar evenemanget år efter år. Ett tydligt engagemang för det enastående konstnärliga utbudet inom lyrik och dans. Om du planerar att besöka festivalen så finns det fler sätt att ta sig ditt som tex via buss, tåg eller bil. Om du befinner dig i Barcelona så kan du enkelt hyra en bil och ta dig till Peralda. Hyra bil i Barcelona. Boka en billig hyrbil här! jämför priser på bilar om du planerar att boka en bil. Den lokala produktionen, engagemanget för nyskapare, stödet till kompositörer och inbjudningarna av stora artister och kompanier har bidragit till en kulturell berikning av vårt land. Upptäck en av dessa platser som har belönats med en häpnadsväckande skönhet som får dig att tappa andan, ett virrvarr av känslor där naturen spelar huvudrollen: Costa Brava. Längs med kusten kommer du även slås av häpnad över dess utsökta stränder, grottor och klippor. Costa Brava står även värd för flera av områdets kulturella guldklimpar, varav en går av stapeln i juli och augusti i ett fantastiskt och unikt medeltida slott. Festival Internacional de Música Castell de Peralada, med över 30 tidigare upplagor, har blivit en av sommarens höjdpunkter på Costa Brava.