Sevillas majestätiska katedral, Córdobas historiska kvarter och Alhambras vackra arkitektur och trädgårdar i Granada. Det är några av de spännande platser som man får uppleva under Vings veckolånga rundresa i Andalusien.

– Det här är verkligen en minnesvärd tur som man inte får missa. Andalusien har en oerhört intressant och spännande historia och kultur, och kan dessutom bjuda på vacker natur med bl a Sierra Nevadas mäktiga bergsmassiv. Man kan också kombinera rundresan med en veckas sol och bad i Almería och på så sätt få ut det bästa av två världar, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Rundresan tar sin utgångspunkt i Almeria, Vings nyhet till sommaren 2017. Under veckan görs sedan flera olika stopp runtom i Andalusien med hotellövernattningar i Almería, Antequera, Sevilla och Granada. Halvpension, boende på medelklasshotell och skandinavisktalande färdledning ingår i resans pris, liksom entrébiljetter enligt program. Rundresan sker med buss.

Ving arrangerar rundresan vid fyra tillfällen under sommarsäsongen 2017: 19 maj, 2 juni, 22 september och 6 oktober 2017 (endast vid avresor från Stockholm och Köpenhamn). Rundresan kan antingen bokas enskilt eller i kombination med en vecka på något av Vings hotell i Almeria. Vid kombinationsresor genomförs rundresan den första veckan.

Rundresan inleds med ett stopp i den populära lilla staden Nerja vid kusten nedanför det mäktiga berget Pico del Cielo. Stopp görs även i den pittoreska bergsbyn Frigiliana där man kan strosa runt bland gränderna.Málaga, tillika Pablo Picassos hemstad, är sedan ett perfekt stopp för en stadsrundtur.

Följande dag inleds med besök vid de forntida gravkamrarna utanför Antequera, som finns med på Unescos världsarvslista. Efter besöket i Antequera och staden Osuna anländer man sedan till Andalusiens huvudstad Sevilla, som också är Spaniens fjärde största stad. Här finns allt man kan önska av en storstad och även flera välbesökta sevärdheter, däribland världens största katedral – Catedral de Santa Maria de la Sede.

På vägen mot Granada görs en avstickare till ett annat välbesökt andalusiskt resmål – Córdoba. Är man det minsta intresserad av historia är detta ett uppskattat stopp. Här finns nämligen den kända katedralen, Mezquita-Catedral de Córdoba, som från början byggdes som en moské. I Córdoba görs även ett besök i de judiska kvarteren. Färden går sedan vidare till Granada där ett givet besök är fästningen Alhambra som med sin arkitektur och sina vackra trädgårdar är ett mycket populärt utflyktsmål för besökare från när och fjärran. Granada ligger vackert beläget intill mäktiga Sierra Nevada och under rundresans sista dag går färden till staden Guadix, som ligger norr om bergskedjan. Staden är minst sagt sevärd med sina hus som byggts in i områdets klippformationer. Rundresan avslutas sedan dagen därpå i Almería.