Els Ports-massivet (Terres de l’Ebre) är ett naturområde som utsetts till biosfärområde av Unesco och där man erbjuder ett omfattande utbud av i synnerhet aktiv turism till familjer.

Det här är ett område med stort ekologiskt värde som inkluderar 861 hektar naturreservat och 205 hektar djurskyddsområde. Några av orterna i området har dessutom ett utbud av aktiviteter som är särskilt inriktat på familjer, som till exempel fotvandring, kanjonturer, speleologi, vandring på bergsstigarna Via Ferrata, cykling utmed Via Verda (gröna vägen) i Val de Zafán eller kajakpaddling nedför floden Ebre.

De orter som erbjuder aktiviteter som är särskilt inriktade på familjer är: Arnes, Alfara de Carles, Horta de Sant Joan, La Sénia, Paüls, Prat de Comte, Roquetes och Tortosa. Kataloniens regering har nyligen gett dessa kommuner en stämpel som bekräftar deras inriktning.

Värda att nämna är även de medeltida stadskärnorna i några av dessa orter, eller renässansarkitekturen i staden Tortosa. Ytterligare en anledning att besöka området är det gastronomiska utbudet.