Girona har sedan sextiotre år tillbaka täckts med blommor under maj månad. Det började med en liten utställning, i samband med en tävling, som under årens lopp har utvecklats till ett stort evenemang, vilket har lett till att bortglömda delar av Barri Vell, gamla stan, har återupptäckts. Det har även bidragit till att öka intresset hos ett stort antal människor utanför Girona, vilka under maj månad skockas för att se alla de blommor som tycks växa fram bland stenarna i hjärtat av staden.

Och blommorna, med sina oändliga färgskiftningar, dofter och delikata former, tycks väcka rena och poetiska känslor. De utsmyckar även de urgamla, historiefyllda stenarna, de äldsta husen och minnesbyggnaderna, stadens hemligaste små hörn, gränderna och de öppna torgen, trapporna, murarna, entréerna till de adliga husen, broarna och till och med vattnet som rinner i själva floden. En stor del av staden förvandlas till en fullständigt magisk trädgård full av blommor, som om en osynlig hand hade målat allting med alla världens färger.

Såväl besökare som stadens invånare överraskas av nya idéer och förundras över hur blommorna banar väg för ny teknik, nya material och nya miljöer för att visa upp dem och göra dem ännu vackrare. Tidningen National Geographic har utsett Gironas Temps de flors till ett av de bästa resmålen i världen att besöka på våren.