Parador de Turisme i Lleida är ett nytt lyxhotell byggt inuti ett antikt kloster från 1600-talet. Det ligger i stadens historiska centrum, alldeles i närheten av shoppingområdet Eix Comercial och mycket nära monumenten vid Turó de la Seu Vella.

Det här fyrstjärniga hotellet, som ligger i det gamla klostret Roser, är en kulturskyddad byggnad som har förklarats kulturminne av lokalt intresse och som man nyligen har renoverat.

Hotellet ligger på en tomt på över 2000 m2 och består av två byggnader: kyrkan, som har gjorts om till huvudrestaurang (Marmitia); och hotellrumsdelen, som man har lagt runt den kvadratiska klostergården i tre våningar med gallerier som leder till de 53 dubbelrummen (ett anpassat för funktionshindrade, en svit och två familjerum). Det finns även ett spa och en parkering.

Lleidas Parador de Turisme ingår i den spanska hotellkedjan Paradores de Turismo, vars målsättning är att återvinna kulturarvet och respektera miljön och omgivningen. Bland deras inrättningar finns slott och kloster, alltid i naturliga omgivningar. I kedjan ingår 96 hotell, varav åtta ligger i Katalonien (fyra i Terres de Lleida).