Det finns en ny karta över 35 mountainbikeleder i övre Pyrenéernas nationalpark. Det är den första guiden där alla tillgängliga MBT-leder i parken finns med, varav femton är nya. Den innehåller också åtta kombinationspaket som involverar företag och organisationer för att främja turismen och gynna områdets ekonomiska utveckling.

Det här är ett alternativ om man vill utforska 26 unika och charmiga städer och byar i Priorat i Costa Daurada på cykel.

La Serra de Montsants naturpark, som leden löper utefter, har godkänts med European Charter for Sustainable Tourism, som verkar för hållbar turism, och denna stämpel gäller även hela Priorat-regionen. Förutom att vara en plats dit vinälskare från hela världen vallfärdar tack vare de utmärkta DOQ Priorat- och DO Montsant-vinerna, så är det också ett måste att besöka regionen för alla cykelturismentusiaster.

Även om det inte finns några högre bergstoppar så är bergsnaturen i regionen extremt krävande för alla cyklister. Upptäck landskapet, gastronomin, vinerna, olivoljorna, historiska arv och kulturarv samt människorna i Priorat.

Cykling är det perfekta sättet att upptäcka mångfalden hos landskapen i Terres de l’Ebre på nära håll och i lugn takt. Regionen kan ståta med ett nätverk av över 1000 km leder som går att cykla längs och som utgörs av stigar och vägar med mycket lite trafik. Här finns även Via Verda, eller Gröna Vägen, ett omgjort järnvägsspår som erbjuder en led som är helt separerad från fordonstrafik och mer eller mindre har anpassats för människor med funktionshinder eller begränsad rörlighet. Oavsett om du är ute efter en behaglig cykeltur eller ett mer krävande MTB-sprinterlopp kan Terres de l’Ebre erbjuda många olika alternativ för all sorts publik.