Cyklingsentusiaster kan följa två leder som inspirerats av världsmästarna Marc och Àlex Márquez MTB-träning och som går igenom intressanta historiska platser och naturplatser i Cervera, Lleida. Det är ett sätt för besökare att upptäcka en region som har mycket att erbjuda, utöva sportaktiviteter och njuta av naturen på ett hållbart och roligt sätt.

De två lederna, 24 km och 11 km långa, har planerats av Cervera-bon Genís Cuadros, bröderna Márquez fystränare. De har olika svårighetsgrad men delar ett och samma tema: båda går genom vackra omgivningar med enastående landskap och kulturarv, som till exempel stadsmurarna, kyrkan Sant Pere el Gros, Camí Ral, eller Kungliga vägen, och Fiol-brunnen.

Det finns en ständigt växande efterfrågan på både mountainbike- och cykelturism, med ett ansenligt antal center över hela Lleida-regionen som har över 2 500 kilometer utmärkta MTB-leder och många tjänster för cyklister. Terres de Lleidas turistråd har med hänsyn till detta skapat en kvalitetsstämpel som certifierar turistboenden med de rätta tjänsterna för idrottsmänniskor, såsom utrustning, information om regionen och ändamålsenligt boende.