Golfresor utomlands är populärare än någonsin. Men att släpa på resväskan och utrustning till och från flygplatsen, är något som kan vara både tungt och krångligt. Dessutom kan den billiga flygbiljetten tyvärr bli allt annat än billig. Detta beroende på flygbolagens avgifter för incheckat bagage och extrautrustning.

Som det första företaget i Skandinavien lanserade Bagpal Scandinavia nyligen en tjänst för enkel och bekväm frakthantering av resenärers bagage. Kunden väljer själv var bagaget ska hämtas upp och levereras. En tydlig målgrupp som anammat Bagpal tjänst är golfresenärerna. Att inte behöva släpa på golfbagen, stå i kö för att checka in eller vänta på bagaget vid ankomst faller i god jord hos många resenärer. Att få golfbagen skickad direkt till golfklubben i utlandet har blivit en välanvänd och uppskattad service.

– Jämför vi vad det kostar att skicka golfbagen med många av flygbolagen, är vår tjänst dessutom mycket prisvärd, säger Bagpals VD Niklas Dennerås. Att skicka två väskor och två golfbagar till exempelvis Spanien skulle kosta 320 kr per väska, fortsätter han.

Bagpal samarbetar idag med flera resebyråer och golfklubbar. De hjälper till att ordna med singel och gruppresor där det ingår dörr till dörr service av både golfbagar och resväskor.

– Vi vill förenkla för dagens resenärer. Bagpal har ingen viktbegränsning och vi uppmuntrar våra kunder att ”packa tungt och resa lätt” vilket även har blivit vårt budskap utåt- säger Bagpals Marknadschef Rickard Brink.