Punta Umbria på spanska Costa de la Luz lockar med vidsträckta stränder, över 3 000 soltimmar per år och underbara solnedgångar. Här finns en storslagen natur och flera naturreservat, men ändå närhet till världsstäder såsom Sevilla.

På Sunbirdies jakt efter nya resmål, är de kräsna vad gäller boendet, golfbanorna, naturupplevelser och vad som finns att göra i närområdet. När de tittade närmare på Punta Umbria på Costa de la Luz, ljusets kust, föll alla bitar på plats!
Boendet på Leo DeLuxe är suveränt, golfbanan La Monacilla är rolig, välskött, lätt att gå och det är dessutom lätt att få bra starttider. Punta Umbria som stad betraktat är kanske ingen ”metropol”, men det är en levande stad året om, med restauranger, barer, affärer och inte minst underbara stränder.

Sunbirdies gäster har fri golf på La Monacilla, som är ritad av José-Maria Olazabal. Här blandas lätta och svåra hål med den fina och roliga designen, den vackra naturen och den välskötta banan som röd tråd. Banan är en nästan helt flack parkbana i pinjeskogsmiljö och passar verkligen alla typer av golfare. Avslutningen är tuff, med några lite längre hål, men annars är det en bana man verkligen kan scora på, om man spelar med insidan. Här är det lugnt och skönt och det är lätt att få bra starttider. I närområdet finns flera andra banor, exempelvis Bellavista, en äldre bana med helt annan karaktär och som ligger granne med La Monacilla.