Från 8 flygplatser kan man i vinter flyga till detta gömda skidparadis! Quality Travel, AndorraExperten har hittat ännu en gömd juvel i den mäktiga bergskedjan Pyrenéerna. För 10 år sedan lanserades Andorra som nu är en av de mest populära skidorterna i Europa.

Nyheten Baqueira-Beret ligger i samma bergskedja och erbjuder ett sammanhängande liftsystem på över 157 km pist. Det är Spaniens största skidsystem men trots detta är det inte många som känner till denna skidort. Stora och breda pister med olika svårighetsgrad och oexploaterat. Högsta åkhöjden är ca 2500 m ö h och totalt 105 nedfarter. Själva byn Baqueira har bra standard och liftnära på boende. Där finns exklusiva affärer och mysiga restauranger där det serveras kulinariska spanska rätter.

– Det är inte varm, slaskig sorbetsnö som man kanske tror när man tänker på skidåkning i Spanien utan här möts man av härlig, torr och kall pudersnö, liknande Andorra och ett mycket välpreparerat snösäkert system. Vi kommer att erbjuda flyg från flera lokala flygplatser runt om i Sverige så detta är ett riktigt spännande skidsemester alternativ säger Ulf Östmark, VD Quality Travel.

Quality Travel kommer att erbjuda fyra hotellalternativ i Baqueira i olika prisklasser. Det blir direktflyg från Sverige till Lleida-Alguaire och därifrån är det ca 2 timmars transfer.

Flygplatser som man kan flyga från:

Stockholm Arlanda
Göteborg
Malmö
Linköping
Jönköping
Växjö
Kalmar
Köpenhamn Kastrup