Oavsett om du vill vandra myllrande shoppinggator ned eller svalka dig i ett shoppingcenter med kvalitet så är Teneriffa platsen för dig. Shoppingen på Teneriffa är både bredare och bättre än man kanske väntar sig på en turistort.

I Playa de las Americas på Teneriffa erbjuds allt man kan tänka sig i shoppingväg, från den svenska favoriten H&M till de spanska klassikerna Bershka och Stradevarius samt mer välsorterade vintagebutiker. Här finns inte bara ett shoppingstråk utan orten är uppbyggd kring flera olika torg och centrum. Den bästa shoppingen finns koncentrerad runt Avenida Las Americas och Avenida Rafael Puig Lluvina. Här finns klädkedjorna Zara, Bershka, Pull & Bear, Stradevarius och Mango. För den sportintresserade finns också Nike och Adidas. Underklädesexperten Victoria’s Secret är även den en välbesökt butik.

I närheten av Playa de las Americas finns också större gallerior. Varje dag avgår gratisbussar från Los Cristianos och Playa de las Americas för att ta shoppingsugna turister till gallerian Siam mall. Gallerian erbjuder, bland andra, butiker som H&M, H&M Home och Zara Home. Med över totalt 70 butiker, flera restauranger och caféer finns det där något för alla, både för stora och små.

– Teneriffa är ett mångsidigt turistresmål och det är många som väljer att utforska shoppingmöjligheterna där. Shoppingen kan med fördel varvas med något gott att äta och dricka på något av Teneriffas pittoreska caféer eller på de lokala restaurangerna, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving,

Källa: Ving Fotograf: Christer Engström