Upptäck olika ställen i Katalonien på ett annorlunda sätt: utöva geocaching, en nöjesaktivitet där man ska följa koordinater med hjälp av en rad ledtrådar som leder fram till gömda skatter längs en rutt.

De olika rutterna kan genomföras till fots, med cykel, på häst eller i bil.

Sant Martí Sarroca är en av kommunerna som ligger i framkant i att främja sitt område via geocaching. Med ekoturistiska utflykten Camins de Sant Martí Sarroca får man vandra i skogarna och bland vinfälten och upptäcka många platser i denna vackra region som ligger mellan slätten och bergen i Alt Penedès).

Det finns ytterligare en aktivitet inom geocaching som är ett samarbete mellan naturreservaten El Parc Natural del Cadí-Moixeró och Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans. Det handlar om en interaktiv lek, Quadern d’en Pierre , där man inbjuds att utforska ett landskap laddat av historia, och gå in i en fascinerande värld befolkad av katarer, mytologiska vattenkvinnor och herdenomader.

I Canet de Mar kan man också leka Griu de Canet, en interaktiv aktivitet för hela familjen där man besöker de viktigaste kulturminnena i denna ort i Maresme på ett mycket originellt sätt.