Den olympiska parken Segre skapades i La Seu d’Urgell 1992 för att kunna genomföra tävlingarna i forsränning. Anläggningarna har därefter använts för träning och av allmänheten för att utöva forsränning på en sluten bana. Den kommer att marknadsföras under namnet Forsränningspark, och man kommer att kunna utöva aktiviteter som forsränning, paddla kajak, hydrospeed och sit-on-top-kajaker under överinseende av ett expertteam med instruktörer.

Val d’Aran erbjuder särskilda vandringsleder på nivåer som passar familjer eller personer med liten erfarenhet av bergsvandring. Med detta som utgångspunkt har företaget Camins skapat två nya vandringserbjudanden, Aneto Tour och Garonne Sources. Den första leder till ett av de vackraste områdena i Val d’Aran och en av de bästa utkikspunkterna i bergskedjan Aneto-Maladeta. Denna tredagarsrutt med max femtimmarspass ger utrymme för fritid, och därmed möjligheten att ta del av kultur, natur, shopping eller sport.

”Garonne-källorna” är en vandring genom de tre områden där källorna till denna flod är belägna. Därifrån rinner den 600 km från Val d’Aran ner till Atlanten där den mynnar ut i närheten av den franska staden Bordeaux.

Exciting Events är ett företag som har skapat en ny turistprodukt, ARAN TOURS & TREK. Deras erbjudande riktar sig till personer med viss erfarenhet av bergsvandring och det kan utnyttjas både sommar och vinter, med turskidor eller snöskor. Beroende på antalet tillgängliga dagar kan rutten genomföras i 3–7 etapper och den går genom tre naturparker. ARAN TOURS & TREK tillhandahåller också guidade fisketurer med exporter och professionell utrustning.

När snön smälter blir de lokala vandringslederna och rutterna i Val d’Aran den perfekta platsen för ett stort antal bergstävlingar. Med vandringsleden Vielha-Molières 3010 stärker Val d’Aran sin ställning som bergsdestination för event inom cykling och traillöpning. Detta maraton spänner över fem bergstoppar i Val d’Aran högre än 2 000 meter, inklusive Molières, regionens högsta berg på 3 010 meter. En annan nämnvärd tävling är Pedals de Foc Non Stop MTB Ultramaraton, som i år hålls för 13:e gången. Andra tävlingar i Val d’Aran är Trail Carlac, Ultra Trail Naut Aran, Corsa e Caminada des 15 Pòbles, Era Nocturna de Vielha och La Vertical d’Aran.