Spanien är hetare än någonsin och både Balearerna, Kanarieöarna och det spanska fastlandet har haft en sommar då turisterna strömmat till från både när och fjärran. Närmare 150 000 svenskar kommer denna sommar att ha semestrat med Ving i Spanien, vilket är en ökning med 15 procent sedan i fjol.

Almeria-kusten med resmålen El Toyo och Roquetas de Mar, i det sydöstra hörnet av spanska fastlandet, är sedan länge välbesökt av spanjorerna själva. Nu lanserar Ving resmålen som bjuder på spansk stämning, långa stränder, utmärkta hotell och möjlighet till fantastiska utflykter både inåt landet och längs kusten.

– Det känns riktigt roligt att lansera nya resmål på det spanska fastlandet. Jag skulle gärna bo på ett av våra trevliga hotell och göra utflykter till Granada och se Alhambra, vandra i Nationalparken Cabo de Gata och kanske en tur upp i vackra Sierra Nevada. Det finns så mycket att se och göra i området, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Almeria, El Toyo och Roquetas de Mar

Många har alldeles säkert sett landskapen runt Almeria på film. Här spelade Sergio Leone in sina spagettiwesterns med Clint Eastwood men även den sjufaldigt Oscarsbelönade Laurence av Arabien har till stor del filmats i området. Men det är framför allt de soldränkta stränderna, de historiska byggnaderna, fiskebyarna och de spännande utflykterna som lockar turisterna till området.

El Toyo är en liten ort en dryg mil öster om den gamla andalusiska staden Almeria. Här har Ving två hotell invid den flera kilometer långa stranden. Ett SunConnect* med stort poolområde och där Vings maskotar Lollo & Bernie väntar på att få välkomna barnen. Även den lite större orten Roquetas de Mar lockar med en fantastisk strand och utmärkta hotell. För familjerna är Family Garden-hotellet* Evenia Zoraida Resort med stor vattenpark och All Inclusive det perfekta valet, men det finns både enklare lägenhetsanläggningar och högklassiga hotell i programmet.

Längs kusten är det många spanjorer som semestrar vilket ger en skön och lokal stämning. Det påverkar även maten vilket visar sig på menyerna där det är många spanska rätter och dessutom till behagliga priser. Prisnivån på mat och dryck är betydligt lägre än på de flesta andra spanska resmål i Vings program.

Provinshuvudstaden Almeria, som är en äkta spansk stad med tusenårig historia är ett självklart utflyktsmål, där man inte ska missa vare sig katedralen eller den moriska borgen. På nära avstånd finns även en av Spaniens mest spektakulära städer, Granada, med det fantastiska Alhambra. En tur upp i Sierra Nevada och ett besök i Cabo de Gata Naturreservat, rekommenderas också, inte minst för dem som vill ut och vandra. För den filmintresserade är ett besök i Oasys Mini Hollywood en självklarhet.

Prisexempel:
Flyg t/r Stockholm – Almeria med Thomas Cook Airlines Scandinavia, avresa 12 maj 2017. Boende 1 vecka för 2 vuxna + 2 barn på Family Garden-hotell Evenia Zoraida Resort VVVV, totalt 16 100:-

Flyg t/r Stockholm – Almeria med Thomas Cook Airlines Scandinavia, avresa 12 maj 2017. Boende 1 vecka på Barcelo Cabo de Gata, VVVV+, i dubbelrum med frukost. 4 975:- pers.

Ving flyger med det egna flygbolaget Thomas Cook Airlines Scandinavia från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn direkt till Almeria, från mitten av maj fram till mitten av oktober, 2017.