Privat uthyrning av semesterhus och semesterboende är en marknad som växer rekordartat i Sydeuropa och framförallt i Spanien. Enligt researrangören Sembo blir det alltmer populärt bland svenskarna att själv boka sin lägenhet eller semesterhus. Och i år är trenden att boka semesterhus med egen pool.

Den traditionella chartern med hotell minskar till förmån för att själv ordna resan och boendet. Inför sommaren 2016 har Sembo redan många hus bokade och efterfrågan är större än någonsin. Det är först och främst semesterhus i Kroatien, Italien, Spanien och Frankrike som efterfrågas, och hus med egen pool är det de flesta önskar. Utbudet är stort och det finns många alternativ att välja från, om ni planerar att resa till soliga södra Costa Blanca och Costa Calida i närheten av Torrevieja så kan vi rekommendera byn Portmán. Portmán är en genuin spansk by som ligger vid kusten ungefär halvvägs mellan Cartagena i väster och Cabo de Palos i öster. Byn ligger drygt en timme med bil söder om Alicante flygplats. Där finns det två radhus/semesterhus som hyrs ut av svenskar. Läs mer på portman.nu. I ett semesterhus kan man vanligtvis bo flera familjer och/eller flera generationer. Detta är önskvärt bland många resenärer eftersom och det har blivit mer och mer populärt att åka tillsammans. Att ta med mina, dina och våra barn samt mor- eller farföräldrarna ger alla en möjlighet att träffas och fira semester ihop.

– Med ett semesterhus har du ofta en egen terrass att ligga och sola på, en egen pool att dyka i och ett eget kök att tillaga maten i som du köpt på den lokala marknaden. Du kommer närmre lokalsamhället i ett semesterhus. Att hyra ett semesterhus tycker jag är ett fantastisk boendealternativ för sommaren, Michael Krüger, försäljnings- och marknadschef på Sembo.

Vårt nya sätt att resa där fler generationer reser tillsammans ökar marknaden för större boenden och då kan semesterhus vara ett bra alternativ. Om man är många som ska resa är det betydligt billigare att hyra ett hus än boka hotellrum för alla.

Källa: Sembo och portman.nu