Nyligen genomförde Fastighetsbyrån en livesänd bostadsvisning från Åre via appen Periscope som sågs av drygt 1300 personer. Nu tas konceptet vidare till Spanien och genomförs visa Facebook live för att bli tillgängligt för ännu fler. Den 1 maj livevisas en exklusiv lägenhet ovanför San Pedro utanför Marbella.

– Sändningen från Åre fungerade väldigt bra och gav mersmak. Vi nådde ett stort antal spekulanter och det blev en bra interaktion genom frågor och kommentarer i realtid. Livesändningar är bra för att ge spekulanter en bra och oredigerad bild av en bostad, framförallt om de befinner sig på en annan ort och inte kan gå på en fysisk visning. Det är ju även högst relevant i Spanien där vi också har verksamhet. Och med Facebook live sänker vi tröskeln att titta ytterligare, säger Johan Vesterberg, presschef på Fastighetsbyrån.

Fastighetsbyrån är Sveriges största mäklare även i Spanien med kontor på fjorton olika orter. Merparten av köparna kommer från Sverige och de andra nordiska länderna. Dock är britter och spanjorer växande köpargrupper. Därför kommer den livesända visningen från lägenheten utanför Marbella genomföras tre gånger på tre olika språk – svenska, engelska och spanska.

– För våra säljare är det viktigt att nå ut till alla olika potentiella köpare. Och de finns ju i olika länder och pratar olika språk. Därför är livesända visningar ett utmärkt sätt att nå ut till många samtidigt. Sedan får vi helt enkelt anpassa språket efter målgruppen, säger Pontus Ölander, mäklare på Fastighetsbyrån i Marbella, som kommer hålla i visningarna.

Lägenheten som kommer att live-visas ligger ovanför San Pedro, ett charmigt samhälle en bit område utanför Marbella. I lägenhetskomplexet finns 35 lägenheter med 2-3 sovrum, terrasser, fantastisk havsutsikt och gemensamt poolområde. I området finns även bra utbud av restauranger, barer, affärer och flera golfbanor.

Under de tre sändningarna så kommer mäklaren att berätta om området, visa lägenheten och även ta upp vad man ska tänka på när man köper bostad i Spanien.