Iberostar Group har investerat mer är 500 miljoner euro i renovering och uppköp av nya hotell de senaste sex åren och man planerar att investera ytterligare 800 miljoner euro kommande år.

Som ett resultat av detta har 70 % av hotellportföljen renoverats. Målet: Att positionera sig i främsta ledet vad gäller hotellens kvalitet samt att erbjuda sina gäster bästa tänkbara semesterupplevelse. I skrivande stund har investeringar till ett värde av drygt 500 miljoner euro resulterat i att 70% av Iberostars hotell har renoverats. I juni såg vi fler exempel på Iberostars starka åtagande i renoveringsstrategin när man efter en investering på 66 miljoner euro öppnade tre hotell i kedjans ”Ocean Resorts”segment efter renovering – Iberostar Marbella Coral Beach, Iberostar Alcudia Park samt Iberostar Fuerteventura Palace.

– Vi är mycket glada att meddela att vi nu åter har öppnat de här tre hotellen i Spanien och de kommer att följas av en rad andra, både i Spanien och i andra delar av världen. De här framgångsrika renoveringsprojekten speglar vårt pågående engagemang och åtagande att förbättra och förfina våra hotell och vår service. Vi är övertygade om att våra åtgärder kommer att fortsätta ge fina resultaten, säger Aurelio Vázquez, Iberostar Group’s COO.

Renoveringen av hotellen är ett led i Iberostars beslutsamhet att garantera utveckling, förnyelse och ett långsiktigt åtagande med sina hotell och tjänster. I januari meddelade företaget sin avsikt att fortsätta arbetet med att repositionera sig de kommande åren genom ytterligare investeringar på 800 miljoner euro avsatta till Europa och Amerika tom 2022. Iberostar Group har därmed också stärkt sina företagsvärderingar som baseras på fyra huvudelement: det allra bästa läget, utsökta gastronomiska alternativ och en ypperlig känsla för service med särskilt fokus på människan, dvs de som utgör Iberostar Group – kunder, samarbetspartners och samhället i stort.

Iberostar Marbella Coral Beach ligger på Rio Verde Beach – ett av Marbellas mest exklusiva lägen bara en kilometer från Puerto Banús. Hotellet välkomnar familjer till sin nyrenoverade lobby, solterrass, swimingpool och bar samt 172 rum i olika kategorier – vad sägs om till exempel ”Do nothing doubles”, ”Film doubles”, ”Sharing pool doubles” och ”Sharing Jacuzzi doubles”!

Iberostar Alcudia Park ligger på en av Mallorcas mest spektakulära stränder och öppnade strax innan sommaren. Det här 4-stjärniga hotellet är ett perfekt val för familjer, bland annat tack vare sitt populära ”Star Camp”-program skapat för yngre gäster där lek förenas med lärande. Hotellet erbjuder även en avdelning för enbart vuxna genom sin Star Prestige-service.

Iberostar Fuerteventura Palace är ett 5-stjärnigt hotell som välkomnar sina gäster till ett fantastiskt läge alldeles vid idylliska Jandia Beach på Fuerteventura. Hotellet har 437 rum och erbjuder bland annat Star Prestige-service, exklusiva poolområden, lounger, Spa, två restauranger och gym.

Iberostar Groups renoveringsstrategi startade 2018 med öppnandet av Iberostar Sábila på Teneriffas  Costa Adeje-kusten. Iberostar Lanzarote Park är ett annat hotell på Kanarieöarna som uppgraderades till ett 5-stjärnigt hotell under våren och som nu erbjuder sina gäster såväl ett Vattenland för familjer som en Star Prestige-del för endast vuxna.

Iberostar Group är ett till 100% familjeägt spanskt multinationellt företag baserat i Palma de Mallorca (Spanien). Företaget har verkat inom turistsektorn sedan 1956. Med ett försäljningsnätverk i 35 länder och över 28 000 anställda välkomnar Gruppen 8 miljoner gäster årligen. Hotell utgör företagets kärnverksamhet med en portfölj på 114 fyra- och femstjärniga hotell i 17 länder på tre kontinenter.