Bjurfors, en av Sveriges största privatägda mäklarkedjor, förstärker nu sin utlandsverksamhet ytterligare och öppnar nytt kontor i Nerja, kedjans femte i Spanien. Trenden att köpa bostad och göra en bra investering har ökat kraftigt i spanska Nerja under de senaste åren. Kanske är det svenskarnas intresse för en aktiv och hälsosam livsstil i kombination med behagligt klimat året runt, lugnt tempo men samtidigt nära till storstadens puls eller skidåkning i världsklass som lockar såväl äldre som yngre till den charmiga staden i Costa del Sol.

– Intresset för både permanentboende och second home på Spaniens sydkust är mycket stort bland våra kunder, säger Mats Ljung, Styrelseordförande och en av två ägare i Bjurfors Sverige.

Den spanska kustpärlan med sitt dramatiska och vackra, oförstörda landskap bjuder på den genuina spanska miljön. Men trots låg exploatering finns det även en touch av internationell prägel. Det är här i Nerjas subtropiska klimat som fem medarbetare, alla med sin specifika expertis och långa erfarenhet, ska hjälpa svenskar att hitta sitt drömboende.

– Det är nu drygt tre år sedan vi etablerade oss i Spanien. Vår etablering här stärker vårt kunderbjudande, och Nerja passar perfekt in i vårt koncept och vår affärsidé; att vara marknadsledande i storstäderna och där storstadsborna tillbringar sin fritid, säger Mats Ljung,

– Här, i och runt Nerja, har vi sett ett stort ökat intresse från svenskar de senaste två åren berättar Bjurfors franchisetagare, Christian Csóka. För många är det en oupptäckt pärla på Solkusten. För oss på Nerjakontoret står Bjurfors för kvalité och nytänk. Med kontorets erfarenhet av den lokala bostadsmarknaden har vi lärt oss vad svenska kunder behöver för att känna sig trygga och nöjda. Det är inte alls komplicerat att köpa bostad här, bara annorlunda och vi vet hur det går till och finns med hela vägen, avslutar Christian Csóka.