Nerja är sedan länge en favorit på Costa del Sol bland såväl semestrande som bofasta svenskar och nu har även Vings kunder möjlighet att boka en resa till det populära resmålet. Nerja är vackert beläget vid Medelhavet med bergsmassivet Sierra de Tejada, Amijada y Alhama och toppen El Cielo som en vacker kuliss i bakgrunden.

Nerja har mycket att erbjuda, både i form av naturupplevelser, shopping, restauranger och sol- och bad. Resmålets mest kända landmärke är Balcón de Europa, en utsiktspunkt mitt i staden där man har milsvid utsikt över både bergen, omgivningarna och Medelhavet. I närheten av Balcón de Europa ligger också restaurang-/bar- och shoppingstråken. I bergen strax ovanför Nerja ligger också den lilla konstnärsbyn Frigiliana som är känd för sina konstgallerier, små butiker och slingrande gränder. Hit kan man enkelt ta sig med både hyrbil och lokalbuss från Nerja. I utkanten av Nerja finner man de stora droppstensgrottorna Cuevas de Nerja, som är ett givet utflyktsmål. Grottorna är även en bra utgångspunkt om man önskar vandra i bergen då flera vandringsleder utgår härifrån. Resmålet ligger cirka 1 timme öster om Málaga och från Nerja är det även enkelt att ta sig med hyrbil till Granada och Sierra Nevada som ligger drygt 1-1,5 timme norrut.

– Det är väldigt roligt att vi kan erbjuda våra kunder ett nytt resmål i Andalusien. Nerjas vackra läge direkt vid havet med de mäktiga bergen i bakgrunden gör att resmålet sticker ut i vårt program på Costa del Sol. Till skillnad mot de större badorterna längs kusten är Nerja också lugnare och mer småskaligt, vilket vi vet att många svenskar uppskattar, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Nerja bjuder även på sol och bad och fina stränder som varvas med dramatiska klippformationer. De mest kända stränderna är Playa Burriana och Playa Playazo som ligger ett stenkast från centrum. Trappor leder ner till de flesta ständerna och på exempelvis Playa Burriana finns även en mysig strandpromenad med flera restauranger och strandcaféer där man bl a kan njuta av klassisk spansk paella eller grillad fisk till lunch eller middag. Till Nerja kan man resa med Vings reguljärflygspaketerade resor året runt med direktflyg flera dagar i veckan från bla Stockholm. I Nerja kan Ving erbjuda ett tiotal olika hotell, från enklare boenden till utvalda familjehotell.

En vecka i Nerja på hotell Perla Marina (VVVV). Avresa från den 8 november 2017 från Stockholm, Arlanda. Boende i dubbelrum inklusive frukost, från 4 595 kronor per person.