Quartiers växer på den spanska solkusten genom köp av Centro Forestal Sueco på Golden Mile i Marbella. Storleken på Fastigheten uppgår till 36 894 kvadratmeter landyta. Säljare är Stiftelsen centralfonden för anställda inom skogsbruket och skogsindustrin. Verksamheten vid anläggningen har varit inriktad mot rehabilitering och friskvård för anställda inom den svenska skogsindustrin.

På Fastigheten finns för närvarande 26 hotellrum (dubbelrum) och 20 bungalows med fyra till fem bäddar. Därtill finns en konferenslokal om cirka 700 kvadratmeter, två stycken utomhuspooler, en inomhuspool, yta för restaurang, samt en minigolfbana och ytor för rehabilitering. Stranden ligger cirka 200 meter från Fastigheten och inom en radie om 1,5 kilometer ligger tre stycken 18-håls golfbanor (Golf Dama de Noche, Real Club Las Brisas and Aloha Golf). Puerto Banús ligger cirka tio minuters promenadavstånd från Fastigheten som dessutom har goda bussförbindelser till centrala Marbella.

Fastigheten har en bebyggd yta om 7 282 kvadratmeter i enlighet med detaljplanen från 1986. Detaljplanen från 2010 tillät byggrätter om totalt 16 543 kvadratmeter. Den detaljplanen har dock upphävts. En ny detaljplan är under utveckling och beroende på utfall kommer Quartiers att utveckla Fastigheten på det sätt som bedöms mest lämpat beaktat av Fastighetens läge och karaktär, samt Bolagets långsiktiga strategi. Det är fortfarande oklart när en ny detaljplan kan fastställas. Fram tills det att en ny detaljplan beslutas avser Quartiers att upprusta Fastigheten samt anlita en operatör fär att bedriva hotell- och restaurangverksamhet.

Katri Lind, verkställande direktör Quartiers:

– Marknaden i Marbella med omnejd fortsätter att utvecklas positivt och det är därför mycket glädjande att vi lyckats förvärva denna unika fastighet på en av de mest attraktiva adresserna på den spanska solkusten. Vi ser en stor potential i fastigheten både med nuvarande detaljplan och med de framtida förutsättningar som vi tror och hoppas kommer följa när den nya detaljplanen träder ikraft.